IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
15:30 | 3 февруари 2020
Обновен: 20:52 | 22 април 2024

Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат

Приет е бюджетът за „Спорт“, „Младежки дейности“ и „Превенции“

По материала работи: Борис Проданов
Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат

Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат и през тази година. Над 10 млн. лв. са заложени в бюджета на общината за завършване на ремонта на стадион „Спартак“ и за изграждане и обновяване на спортни комплекси. Един от тях е многофункционалният комплекс в район „Владислав Варненчик”, за който в местната хазна са предвидени малко над 5,9 млн. лева. Други близо 2,4 млн. лв. общината ще инвестира в спортния комплекс на ул. Студентска“ и в изграждането на парк и спортни съоръжения в кв. „Виница“. Предстои да приключат ремонтните дейности на стадион „Спартак“. Реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни вече завърши, следва построяване на т.нар. фенска трибуна и облагородяване на околните пространства, което ще струва на бюджета 980 000 лв. Близо 920 000 лв. общината ще вложи в проектиране и основен ремонт на спортен комплекс „Простор“, а около 300 000 лв. са заделени за изграждането на топлообменни станции за използване на геотермална топлина в плувен комплекс „Приморски“.

 

На заседанието на ПК „Младежки дейности и спорт“ беше одобрена проекторамката на Програма „Спорт“ за тази година в размер на 1,41 млн. лв., като близо 1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете. Варна ще продължи да защитава титлата си на европейска столица на спорта и ще организира редица значими спортни събития. Сред тях са Световната купа по спортна гимнастика, 80-тият юбилеен плувен маратон „Галата – Варна“, 51-то рали „България“, международният лекоатлетически маратон Варна 2020, IV Черноморски младежки игри, международен турнир по ветроходство и др.

 

Членовете на комисия одобриха също проектобюджетите на Програма „Младежки дейности“ в размер на близо 816 000 лв. и на Програмата за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, възлизаща на 250 000 лв.

 

Вижте още: Варна отново получи домакинство на европейско и световно по киокушин

Коментари

Новини Варна