IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Други
21:29 | 27 април 2015
Обновен: 23:46 | 24 април 2024

Русия скочи на Полша заради рокерите „Нощни вълци“

Те потеглиха на поход за 70-ата годишнина от победата над нацистка Германия

По материала работи: Борис Проданов
Русия скочи на Полша заради рокерите „Нощни вълци“

Москва поиска от Варшава обяснения защо в Полша не бяха допуснати да преминат рокерите от руския клуб “Нощни вълци“, потеглили в събота от руската столица на мотоциклетен поход по повод 70-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде ТАСС.


В руското изявление се посочва, че днес на група руски мотоциклетисти е бил отказан достъп до територията на Полша през граничния пункт Брест-Тереспол.


Външното ведомство посочва, че Русия решително осъжда тези действия и иска обяснение от полските власти, определяйки техните действия като „опит за пренаписване на историята и кощунство над подвига на онези, които са спасили Полша и света от фашизма“.


Същевременно полски рокери от клуба “Катински рейд“ почетоха от името на “Нощни вълци“ днес паметта на жертвите за победата над нацистка Германия.


Полските рокери запалиха свещи и положиха цветя на паметника на незнайния воин във Варшава. Там обикновено се отдава почит на полските военнослужещи, загинали в двете световни войни.


Руският рокерски клуб “Нощни вълци“, симпатизиращ на руския президент Владимир Путин, имаше намерение да осъществи поход в чест на 70-ата годишнина от победата над нацистка Германия, който трябваше да завърши на 9 май в Берлин. Маршрутът преминаваше през Минск, Брест, Вроцлав, Бърно, Братислава, Виена, Мюнхен и Прага.

Коментари

Новини Варна