IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Други
17:51 | 16 ноември 2016
Обновен: 07:51 | 16 май 2024

Куче спаси дете от сушилня

5-годишният Райли се отървал само с леки наранявания

По материала работи: Слав Велев
 Куче спаси дете от сушилня

Домашният любимец на едно британско семейство си заслужи една истинска пържола, след като спаси 5-годишното дете на семейството от ужасен инцидент.

 

Райли Джедж-Дъфи е 5-годишен малчуган, който е роден със синдром на Даун. Преди няколко дни си играел, а край него била Теди - кучето на семейството от порода Кокапу.

 

"Жена ми е била на втория етаж и е минавала с прахосмукачката, когато кучето е изтичало и буквално е полудяло, така че тя да разбере, че нещо не е наред", разказва бащата на Райли перд "Метро".

 

Когато слязла видяла по-голямото дете на семейството да гледа телевизия и го попитала къде е Райли. Но Теди междувременно тичала бясно от майката на детето до... сушилнята на семейството.

 

Тъй като било тъмно в помещението, майката на Райли не можела да види къде е детето й, но Теди й насочила вниманието.

 

"Можели са да чудят удари, в сушилнята е бил и iPad-а му", разказва бащата на детето. 6-членното семейството разполага с по-голяма от обикновените сушилни, която обаче явно се пуска доста лесно.

 

За щастие Райли не е пострадал много. Благодарение на бързата реакция на майка му, която веднага обляла детето с ледена вода и е повикала линейка. Райли е все още в болница, но без изгаряния и сериозни травми.

 

А Теди е истински герой - в рамките на два месеца това е вторият случай, в който предупреждава семейството за опаност. Наскоро отново ги предупредила, когато зарядно за телефон започнало да се подпалва.

Затова семейството на Райли е решило - Теди си е заслужила истинска пържола.

 

Dnes.bg

 

Четете още: Мъж уби куче с лък – ядосал се, че го залаяло

 

 

Коментари

Новини Варна