IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Други
21:30 | 23 септември 2017
Обновен: 09:56 | 25 април 2024

Мерилин Менсън: Убийствата в Колумбайн сринаха кариерата ми

По материала работи: Борис Проданов
Мерилин Менсън: Убийствата в Колумбайн сринаха кариерата ми

Ексцентричният метал изпълнител Мерилин Менсън призна, че музикалната му кариера е претърпяла пълен срив, след като името му бе свързано с масовото убийство в американското училище в Колумбайн през 1999 г. Това е eдин от малкото пъти, в който 48-годишният готик разкрива как трагичните събития са се отразили на живота му - не само в професионален, но и в личен план.


"Дайте им достатъчно пари, за да направят избор - оръжие или музикални записи. Мисля си, че ако (Клиболд и Харис) просто си бяха купили албумите ми, това нямаше да се случи. Неведнъж се е случвало хората да ме обвиняват за престрелките в училищата, но ако трябва да съм честен - ерата на Колумбайн тогава унищожи цялата ми кариера", сподели Менсън в интервю за британския вестник "Гардиън", като допълни, че досега името му се е свързвано с още 36 подобни случая.


БГНЕС уточнява, че става дума за действията на учениците Ерик Харис и Дилън Клиболд , които на 20 април 1999 година убиват с автомат 12 ученици и учител, раняват 21 души в Колумбайската гимназия, а след това се и самоубиват.


Обути с военни обувки и носещи черни дрехи, сутринта двамата залагат 2 самоделни бомби в столовата на училището, където се предполага, че ще има най-много хора. В плановете на двамата се предвижда да дочакат взрива по обяд отвън в колата си и след това да стрелят по всеки, който се опитва да избяга извън сградата. От откритите по-късно техни дневници става ясно, че двамата младежи са се надявали да убият от раз поне 500 души. За щастие обаче бомбите не се взривяват и разярените Харис и Клиболд решават да вземат нещата в свои ръце. Влизат в зданието и без капка милост започват да стрелят по всичко, което се движи пред очите им.


Виновни за състоянието им така и не се посочват, но разследването разкрива, че двамата са били почитатели на екшън играта "Дуум" и на музиката на Менсън. Първоначално дори се разпространява слуха, че когато са изпълнявали жестокия си план те са носели дълги черни шлифери, за да приличат максимално на него. Тези твърдения по-късно се отхвърлят, но вече е късно. Медиите вече са започнали яростно да представят Менсън като пряк виновник за психичните отклонения на момчетата, дава се старт на протестите срещу него, налага се отменяне на концерти, а току що излезлият му албум Holy Woods претърпява ужасен комерсиален неуспех.


Сега Менсън разкрива пред "Гардиън", че срещу него са били отправяни и безброй смъртни заплахи (стотици на ден), а по време на участията му в Колорадо публиката го е замервала с всякакви вещи. Това рефлектира и върху собственото му психично здраве, което е достатъчно лабилно и заради приема му на наркотици в този период.


"Тогава просто се качвах на сцената, чупех бирени бутилки, с които се режех и просто бях "Майната ви, дайте ми още (омраза)". Сега целият съм с белези по гърдите си - мога дори да ги покажа. Скачах в публиката и веднага налитах на бой. А това дори не бяха хората, които всъщност бяха виновни за случващото се", припомня си Менсън и казва, че тогава баща му е дал най-добрия съвет на света - "Ако хората наистина искат да те убият, няма да те предупредят предварително".

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна