IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Други
21:59 | 15 ноември 2017
Обновен: 04:48 | 15 април 2024

Размирици в Брюксел след призив в социалните мрежи

Младежи се събраха, за да видят 18-годишния рапър Вергас

По материала работи: Борис Проданов
Размирици в Брюксел след призив в социалните мрежи

Брюксел днес следобед възникнаха нови размирици, съобщиха местни медии. Полицията влезе в сблъсък с 200-300 младежи, събрали се, за да видят известния в YouTube 18-годишен френски рапър Вергас (Vargasss).

 

Полицаи са се опитали да разпръснат неразрешеното струпване на хора, но са били нападнати и са се изтеглили до пристигането на подкрепления. Допълва се, че сред множеството е имало младежи с бухалки и ножове, които са се сбили помежду си и са изпочупили книжарница и автомобил.

 

Един е ранен, а 25 са задържани, уточниха властите.Вергас е поканил вчера на среща свои последователи в Снапчат с намерението днес просто да се позабавляват. Подобни събирания без никаква организация са често срещани сред звездите в YouTube и други социални мрежи.

 

През почивните дни приблизително същия брой младежи предизвика размирици в друго централно столично пространство, след като Мароко се квалифицира за следващото световно първенство по футбол. Полицията тогава се намеси незабавно и според очевидци е действала грубо.

 

Разследването по този случай продължава със съмнения, че сред младежите е имало чужденци подстрекатели. Тогава също бяха нанесени големи материални щети. Разбити бяха магазини и офиси, имаше подпалени автомобили и изтръгнати пътни знаци и светофари.

 

БТА/dnes.bg

Коментари

Новини Варна