IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Други
20:22 | 24 ноември 2017
Обновен: 14:38 | 27 март 2024

Черният петък в САЩ: Ден година храни за едни, за други...

58% от американците признават, че ще се юрнат да пазаруват

По материала работи: Борис Проданов
Черният петък в САЩ: Ден година храни за едни, за други...

Четирите дни почивка около Деня на благодарността са началото на празничния шопинг-сезон. Още снощи отвъд Океана удари камбаната на Черния петък.

 

Денят, в който през 1869 година двама спекуланти предизвикват срив на американската борса, но и денят, който може да изхрани цяла година. Успехът на Черния петък през годините кара търговците да удължават периода с оферти. Този уикенд 58% от американските потребители – което е ръст спрямо миналата година – заявяват, че ще пазаруват.

 

Въпреки опашките от ентусиасти, оказва се, че Черният петък е позагубил от чара си. Според експерти това се дължи на размитото някогашно ограничение от 24 часа, разказва Bulgaria ON AIR.

 

Днес търговците вече рекламират и "малката събота" и дори "кибер-понеделника". Европа вече е заразена от американската шопинг-мания. Тази година обаче Черният петък в Италия и Германия може да бъде помрачен. Причината – стачка на местните служители на Амазон.

 

Работещите в шест разпределителни центъра в Германия днес ще си останат у дома. Те заплашват още да откажат всички извънредни часове до края на годината – най-натовареният период за онлайн търговците.Най-големият склад на Амазон в Италия също ще остане парализиран заради липсата на близо 500 служители. Те ще протестират в центъра на Пиаченца за по-добри условия на труд и по-високи заплати.

 

днес.бг

 

Още по темата: Въоръжена полиция евакуира централна станция на метрото в Лондон

Коментари

Новини Варна