IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Други
17:42 | 24 ноември 2017
Обновен: 14:16 | 24 април 2024

Какво е ял Хитлер, преди да се самоубие?

Фюрерът слага край на живота си при наближаването на съюзническите сили

По материала работи: Борис Проданов
Какво е ял Хитлер, преди да се самоубие?

Намерени документи разкриха какво е било последното ястие на нацисткия лидер Адолф Хитлер, преди да се самоубие, пише The Sun. Фюрерът е ял паста с доматен сос, преди да сложи край на живота си в бункера.

 

Личната готвачка на Хитлер Констанца Манциарли е описала в дневника си с какво се храни той. Историк публикува написаното от готвачката, която е била отговорна за менюто на Хитлер.

 

Тя споделя, че на 30 април 1945 година му е приготвяла пържени яйца и картофено пюре, без да знае, че Хитлер вече е мъртъв. Фюрерът се самоуби при настъпването на съюзническите войски към Берлин.

 

Нацисткият лидер е бил вегетарианец. Констанца Манциарли е била на 23 години, когато е започнала да работи като лична готвачка на фюрера през 1943 година – в разгара на Втората световна война.

 

Конфликтът е най-кървавият в човешката история. Милиона са убитите и ранените, а равносметката е поражение на силите на Оста, които губят войната. Тя започва с инвазията на Германия в Полша през 1939 година.

 

факти.бг

 

Още по темата: Със 126 млрд. райхсмарки от окупираните Хитлер финансирал войната

Коментари

Новини Варна