IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Други
21:54 | 9 януари 2018
Обновен: 13:28 | 23 март 2024

Насилваната Роуз Макгауън: Нямам време за холивудски фалш!

Актрисите, “виновни“ за черния цвят на “Златен глобус“, не били поканени

По материала работи: Борис Проданов
Насилваната Роуз Макгауън: Нямам време за холивудски фалш!

Почти всички бяха облечени в черно на "Златен глобус", за да покажат своята съпричастност към движението "Времето изтече", насочено срещу сексуалния тормоз над жени в Холивуд. Но основните обвинителки на Харви Уайнстийн, от когото тръгна разплитането на ужасната истина, "подозрително отсъстваха", както отбеляза Фокс нюз.

Това са Роуз Макгауън, Азия Ардженто, Анабела Шиора, Дарил Хана, Мира Сорвино, Розана Аркет. 44-годишната Роуз Макгауън осъди "холивудското лицемерие", визирайки черните тоалети на колежките си, съобщават редица американски и британски медии, сред които и в. "Дейли мейл", съобщава БТА.

Кореспонденцията й с италианската актриса Азия Ардженто в Twitter не остана скрита.

"Мога да говоря само от свое име, но аз не само не бях поканена на церемонията за наградите "Златен глобус", но и никой не поиска мнението ми за движението "Времето изтече", нито да подпиша отвореното писмо. Аз подкрепям инициативата, въпреки че бях изключена от нея.

Явно не съм достатъчно влиятелна или холивудска - пише 42-годишната Ардженто на Макгауън. - Никой не трябва да забравя, че ти беше първата, която наруши мълчанието. Всеки, който се опитва да омаловажи това, е трол и враг на движението против насилието над жени. Ти ми даде кураж да проговоря. Винаги ще бъда на твоя страна".

"Никой от тези изтупани хора, облечени в черно в знак на солидарност с такива като нас, нямаше да си мръдне пръста, ако аз не бях разкрила истината. Нямам време за холивудски фалш" - е лаконичният и точен отговор на Роуз Макгауън.

"Никоя от нас не беше поканена - Анабела (Шиора), Дарил (Хана), Мира (Сорвино)..." - включва се в разговора и Розана Аркет, която също е сред обвинителките на Уайнстийн, а отговорът на сестра й, актрисата и носителка на "Оскар" Патриша Аркет гласи: "Това не е редно. Всички вие трябваше да бъдете включени в инициативата. Никой не е потърсил и моята подкрепа, но на кого му пука. Те правят нещата по техен начин, а ние ще действаме по нашия".

Сред холивудските звезди, които са били обект на сексуалните изцепки на продуцента, са също актрисите Анджелина Джоли, Салма Хайек и Ашли Джъд, които присъстваха на церемонията "Златен глобус", решени в черно.
 

dnes.bg

 

Още по темата: Мрачна черна комедия с най-много Глобуси

Коментари

Новини Варна