IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Други
13:15 | 9 януари 2018
Обновен: 02:02 | 13 април 2024

Сто паунда глоба за закъснели младоженци

По материала работи: Борис Проданов
Сто паунда глоба за закъснели младоженци

Викарият на малка енория в югоизточна Англия реши радикално проблема с често закъсняващите младоженци. Той налага глоба от 100 паунда за закъснение пред олтара, пише „Таймс“.

 

Уморен да чака младоженците, които идват да сключат брак в неговата църква, Джон Корбин, не се поколебал да наложи строги мерки в тази посока. Дори и десет минути закъснение, могат да струват скъпо според правилата, наложени от викария. Той все пак е проявил малко милосърдие към младоженци, които закъсняват, защото са попаднали в задръстване, или са станали жертва на други непредвидени обстоятелства. Всички останали обаче трябва да си плащат глобата, ако си позволят да не спазят обявения за венчавката час.

 

Парите се разпределят между органиста, звънаря и детския хор, които са принудени да стоят и да чакат недисциплинираните младоженци. От въвеждането на възпитателната мярка, през църквата са минали да се венчаят около дузина двойки и само една от тях е била глобена. Явно идеята е добра.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Наследник на инките сключил брак във Варна

Коментари

Новини Варна