IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Други
12:24 | 15 януари 2018
Обновен: 14:12 | 24 април 2024

Транссексуална за пръв път на корицата на Плейбой

По материала работи: Борис Проданов
Транссексуална за пръв път на корицата на Плейбой

Малка сензация: на обложката на германското издание на „Плейбой“ е транссексуален. Не, мъжкото списание не е сменило „ориентацията“ си. Във връзка с излизането на новия брой на „Плейбой“, главният редактор на германското издание Флориан Бойтин заяви, че появата на корицата на Джулиана Фарфала е прекрасен пример за това, колко важна е борбата за правото на самоопределение.

 

Трябва да се подчертае, че фотографията на транссексуална в „Плейбой“ не е никаква сензация нито за списанието, нито за неговите читатели, чиято читателска публика се състои предимно от мъже. 21-годишната Джулиана Фарфала не е първата транссексуална, която е позирала за "мъжката Библия".

 

Прочутата френска моделка-трансджендър Инес Рау дори стана момиче на месеца в миналогодишния октомврийски брой на “Плейбой“. Нещо повече, тя с гордост заяви, че самият основател и дългогодишен собственик на списанието Хю Хефнер малко преди своята смърт през септември сам е избрал броя, в който са публикувани нейните фотографии.

 

Реакцията на читателите беше противоречива. Инес Рау за пръв път се е съблякла за списанието през 2014 г. Но и тя не е първата позирала гола красавица, която се е родила мъж. Преди 37 години, през 1981 г. в американското издание на „Плейбой“ са публикувани фотографиите на английския модел и една от най-известните в цял свят транссексуални Кералайн Коси.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Трансформациите на Катето Евро - от "Клуб НЛО" до" Плейбой"

Коментари

Новини Варна