IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Други
21:45 | 20 февруари 2018
Обновен: 10:27 | 23 март 2024

Скандал с германската ГСДП - куче стана неин член

По материала работи: Борис Проданов
Скандал с германската ГСДП - куче стана неин член

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) беше принудена да обяви, че 3-годишното куче Лима няма право да гласува наред с партийните членове.
 
Това стана по повод вота да бъде ли прието споразумението за коалиционно управление с консерваторите на Ангела Меркел. 

Агенция Ройтерс цитира високотиражния таблоид "Билд", който публикува снимка на кафяво-бялото клепоухо куче, носещо шалче с цветовете на партията на немските социалдемократи. Фотосът беше придружен със сензационното заглавие: "Това куче може да гласува за широката коалиция", предаде БТА. 

Изданието припомня как четириногото Лима е получило партийна книжка, след като някой написал от негово име заявление за приемане в партията на 6 февруари и то било одобрено. Попълнените личните данни включвали пол (женски), занятие (безработен) и възраст (21 години след преизчисляване на кучешките в човешки). Изданието не споменава кой е попълнил молбата на кучето, но се предполага, че е собственичката.

"Билд" е запитал председателката на парламентарната група на ГСДП Андреа Налес, която се очаква да оглави партията през април, дали може да се има доверие на вота, след като и куче може да гласува.

"Куче няма право да гласува", отсече Налес, като заяви, че ще бъдат предприети юридически мерки, ако се установи фалшификация на идентичността на някои от партийните членове.

Абсурдът е още по-голяма, защото е започнала процедура по изключване на четириногото от партията.

Всички партийни членове на ГСДП бяха призовани да гласуват по пощата от днес до 2 март дали партията да подпише коалиционното споразумение от 7 февруари, договорено с Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС). 

 

Коментари

Новини Варна