IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Други
16:26 | 3 март 2018
Обновен: 23:13 | 13 април 2024

Ветрове от България носели семена канабис в Турция

Това твърди специалист от турското министерство на вътрешните работи, цитиран от местни медии

По материала работи: Борис Проданов
Ветрове от България носели семена канабис в Турция

Ветровете от България носели в Турция не само студено време, но и семена канабис, които след това израствали в пограничните райони на Одрин и Къркларели.
 
Това твърди специалист от турското министерство на вътрешните работи, цитиран от местни медии. Йомер Улу, ръководител на отдела за събиране на разузнавателни данни и действия за борба с контрабандата, заяви, че не местните хора в района засяват канабиса. 

"Семената на индийския коноп идват с вятъра от България и израстват по границата, а нашите граждани, като подават сигнал, допринасят за унищожаването му. През 2016 г. унищожихме 82 милиона насаждения канабис", каза Улу, цитиран от електронното издание Актиф хабер. 

Експертът посочи наркотиците като най-голямата заплаха, насочена срещу Турция, през последните години. По думите му тази заплаха идва от различни страни в зависимост от вида на наркотиците.

Така например, опиумът и хероинът в Турция идват от Афганистан, екстазито - от Белгия и Холандия, каптагонът - от Полша, Белгия и Холандия, метамфетамините - от Чехия, Словакия, Полша и Иран, синтетичните наркотици - от Китай и страните от ЕС, а хашишът - от Мароко и Ливан. 

 
дир.бг
 

Коментари

Новини Варна