Ветрове от България носели семена канабис в Турция
Това твърди специалист от турското министерство на вътрешните работи, цитиран от местни медии
Публикувана: 3 Mar 2018 | 16:26
Ветровете от България носели в Турция не само студено време, но и семена канабис, които след това израствали в пограничните райони на Одрин и Къркларели.
 
Това твърди специалист от турското министерство на вътрешните работи, цитиран от местни медии. Йомер Улу, ръководител на отдела за събиране на разузнавателни данни и действия за борба с контрабандата, заяви, че не местните хора в района засяват канабиса. 

"Семената на индийския коноп идват с вятъра от България и израстват по границата, а нашите граждани, като подават сигнал, допринасят за унищожаването му. През 2016 г. унищожихме 82 милиона насаждения канабис", каза Улу, цитиран от електронното издание Актиф хабер. 

Експертът посочи наркотиците като най-голямата заплаха, насочена срещу Турция, през последните години. По думите му тази заплаха идва от различни страни в зависимост от вида на наркотиците.

Така например, опиумът и хероинът в Турция идват от Афганистан, екстазито - от Белгия и Холандия, каптагонът - от Полша, Белгия и Холандия, метамфетамините - от Чехия, Словакия, Полша и Иран, синтетичните наркотици - от Китай и страните от ЕС, а хашишът - от Мароко и Ливан. 
 
дир.бг
 

Коментари ( 0 )