IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Други
21:02 | 30 март 2018
Обновен: 16:18 | 15 април 2024

Затвориха райски плаж, Рени и Нелина – последните!

Плажът с Ди Каприо направи тайландския залив прочут

По материала работи: Борис Проданов
Затвориха райски плаж, Рени и Нелина – последните!

Певиците Рени, Нелина и компания извадиха късмет и разпуснаха преди две седмици в прочутия залив Мая Бей в Тайланд, преди да бъде затворен. В продължение на четири месеца това късче от Рая ще бъде табу за посетители.

Причината е "критичното" увреждане на коралите, съобщава Нова. Мястото доби популярност от снимките на холивудския филм от 2000-та година "Плажът" с Леонардо ди Каприо.

Посещенията ще бъдат преустановени от юни до септември. Планира се ограничението да бъде прилагано и през следващите години.

Забраната ще важи и за хора, и за лодки в зоната с корали. Мая Бей все пак ще може да бъде видян от лодки извън ограничения район.

Според еколози 77% от коралите в Тайланд са изчезнали, но в Мая Бей все още се намират. През четирите месеца запор за туристи ще бъдат засадени още корали.

Около 4 хиляди туристи посещават прочутия плаж всеки ден, което е над капацитетът му. От септември ще бъде позволено посетителите да бъдат не повече от 2 хиляди на ден.

 

dnes.bg


Прочети още: Затварят прочутия залив Мая Бей от филма „Плажът“

Коментари

Новини Варна