IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Други
14:03 | 5 април 2018
Обновен: 00:44 | 12 април 2024

Как Facebook може да причини повече самотни нощи

Заради промяната в общите условия за приложения платформата за организиране на срещи Tinder бе временно недостъпна

По материала работи: Борис Проданов
Как Facebook може да причини повече самотни нощи

Facebook може да носи вина за една най-самотните нощи в САЩ от години: отчаяни потребители на платформата за организиране на срещи Tinder паникьосано се обърнаха в сряда към услугата Twitter, за да изразят безсилието си - „Tinder спря да работи. Това означава, че няма да получа никакво внимание и никой няма да ми каже колко красива съм", цитира британският The Independent отчаяна ползвателка на Tinder. „Оправете го!"

 

Подобно на много други потребители, тя е станала жертва на преобразуването на процедурите за влизане във Facebook. Най-голямата социална мрежа в света въведе нови, по-строги правила в сряда за много приложения, които искат да имат достъп до мрежата ѝ.

 
Facebook ограничава много от Приложно-програмните си интерфейси (API), които други компании използват за споделяне на информация с мрежата. Накратко, това означава, че приложения като Tinder не получават толкова информация, колкото преди.

 

Така главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг реагира на последните скандали за неправомерно ползване на лични данни и, както призна в телеконферентна връзка, грешки в системата. Промяната не е преминала лесно, а някои контакти и телефони в Tinder и историята на разговорите са били загубени или просто влизането е било невъзможно. За много от ползвателите на Tinder шансовете за среща същата вечер се стопяват до нула.

 

„Аз създадох това, аз го ръководя и аз съм отговорен". С остри думи съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Зукърбърг се опита да защити действията и да разсее всички съмнения, че няма да поеме отговорност. Просто не е осъзнал досега „колко широка е отговорността за обществото“, признава той.

 

Но това вече било зад гърба му. Той признава, че решаването на проблемите ще отнеме повече време, отколкото би желал.

 

По-рано Facebook призна, че много повече потребители може да са засегнати от скандала около Cambridge Analytica. До 87 млн. потребители, заяви технологичният директор Майк Шропфер в постинг. В него той описва също така начините за подобряване на сигурността на данните: достъпът на компаниите до информация от приложения на Facebook ще бъде орязан, старите съобщения ще бъдат трити, а търсенето на профил въз основа на телефонни номера и адреси за електронна поща ще бъде премахнато.

 

В миналото с това се е  злоупотребявало, твърди социалната мрежа.  

 

инвестор.бг

 

Още по темата: И Playboy се отказа от Facebook

Коментари

Новини Варна