IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Други
13:04 | 1 май 2018
Обновен: 08:00 | 15 април 2024

Жените предпочитат мъже със силно ръкостискане

Освен всичко друго са и умни

По материала работи: Борис Проданов
Жените предпочитат мъже със силно ръкостискане

Мъжете със силно ръкостискане имат по-големи шансове за брак. До този извод са стигнали медици от Колумбийския университет в САЩ. Тяхното изследване е публикувано от списанието SSM-Population Health.

 

В него са участвали 5000 души, родени между 1923 и 1948 г. С помощта на динамометър е измерена силата на ръкостискането на доброволците. След това учените са проучили данните за семейния живот на участниците в изследването.

 

Установено е, че хората със слаба хватка значително по-рядко сключват брак, отколкото доброволците със силно ръкостискане.

 

„Нашите резултатите показват, че жените предпочитат партньори, които дават да се разбере, че са силни и здрави“, заяви авторът на изследването професор Вегард Скирбек.

 

По-рано учени от университета в Манчестър установиха, че хората със силно ръкостискане в зряла възраст имат развита памет и се отличават с умствени способности. 

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна