IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Други
10:12 | 1 юли 2018
Обновен: 05:00 | 27 март 2024

Поставиха таралеж на диета за отслабване

Арбъкъл трябва да плати цената на месеците вкусно и обилно хранене

По материала работи: Борис Проданов
Поставиха таралеж на диета за отслабване

Център за спасяване на диви животни в Абърдийншър трябва да помогне на таралеж, който според специалистите сериозно е затлъстял. Те смятат дори, че това е най-тежкият таралеж във Великобритания. Как се е стигнало дотам? Миналата есен един от местните жители срещнал таралежа и решил да му даде храна. Това станало началото на едно не съвсем безкористно приятелство, поне от страна на таралежа. Той започнал да навестява редовно своя благодетел, който му се радвал и продължил да го храни.

 

Постепенно и незабелязано, поне отначало, таралежът, който мъжът нарекъл Арбъкъл, започнал да се придвижва все по-трудно и вече не можел да се свива на кълбо. Наложило се таралежът са бъде заведен на ветеринар. В клиниката установили, че той тежи около два килограма и половина, което е четири пъти повече от нормалното. Според ветеринарите таралежът не може да оцелее в природата, ако не отслабне и така Арбъкъл трябва да плати цената на месеците вкусно и обилно хранене. Той е поставен на диета. Храна, която и без това вече е доста по-малко, е разпръсната на голяма площ, с цел да мотивира Арбъкъл да се движи повече.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна