IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Други
09:03 | 23 юли 2018
Обновен: 11:07 | 23 март 2024

Край на класическия Skype

Спират поддръжката му

По материала работи: Борис Проданов
Край на класическия Skype

Microsoft наскоро обяви, че класическата версия на Skype ще спре да бъде поддържана през есента, като потребителите ще трябва да актуализират приложението, ако искат да продължат да го използват.

 

Skype classic, известен като Skype 7.0, вече не е съвместим с подобренията, които Microsoft иска да имплементира, обясни компанията тази седмица. Това принуждава американския технологичен концерн да спре да поддържа познатата на всички версия на приложението за комуникация. Вместо това, потребителите могат да изтеглят и инсталират Skype 8.0, който се предлага с поредица от подобрения като HD видео, екранно споделяне за телефонни обаждания, медийна галерия на чатовете, както и споделяне на снимки и видео.

 

"С въвеждането на подобрения идва момент, в който трябва да изключим по-старите услуги и версии на приложенията. Нашата цел е да оптимизираме Skype, като по този начин редуцираме евентуални грешки от остаряла технология и осигурим възможно най-добрия продукт за нашите клиенти. Стараем се актуализацията да бъде възможно най-проста", разясниха от Microsoft.

 

Преминаването към на най-новата версия на Skype не би трябвало да бъде толкова драматична, тъй като ъпдейта няма да съдържа почти никакви промени по отношение на интерфейса. Съществената разлика ще се изразява в предлагането на повече функции и възможности. Системните изисквания няма да бъдат по-високи, което означава, че всяко устройство, което е работило със Skype 7.0, трябва да може да "подкара" и актуализираната версия.

 

КРОСС

Коментари

Новини Варна