По-често се самозадоволявайте! 8 ползи за жената
Ето какво казват сексолозите
Публикувана: 1 Oct 2018 | 14:06

Още от детството често ни внушават, че мастурбацията е нещо мръсно, лошо и от нея може да ни поникнат косми на дланите на ръцете. Трябва ли да се срамуваме, при положение, че самозадоволяването носи куп предимства за умственото и физическото ни здраве? Ето какво казват сексолозите.

 

Подобрява настроението
Ускоряването на кръвообращението провокира производството на ендорфини и окситоцин, които на свой ред допринасят за доброто настроение.

 

Това е акт на любов към себе си
Докато мастубрираш обикновено оставаш сам със себе си и разбираш по-добре тялото си. Дай му правото да се  забавлява, защото го заслужаваш.

 

Намалява риска от болести на маточната шийка

Някои изследвания показват, че женският оргазъм намалява риска от инфекции и тумори в шийката на матката.

 

Помага ви да заспите
Ако имате проблеми със съня (а и да нямате), мастурбацията ще ви помогне гладко да навлезете в ритъма на съня, да си починете добре и да се събутите пълни с енергия за новия ден.

 

Намалява болката в критичните дни
Самодоволството помага да се намалят спазмите и болките по време на менструация. Следващия път опитайте тази опция, преди да вземете хапче.

 

Намалява стреса
Докато се самозадоволявате, не мислите за проблемите и се фокусирате върху нуждите на тялото си. В известен смисъл този процес е сравним с ползите от йога и медитацията.

 

Подобрява интимния живот
Сексуалният живот в отношенията търпи възходи и падения. Ако сте в долната половина на диаграмата, мастурбацията е добър начин да върнете радостта и енергията в секса. Ако нямате партньор – изразходвате сексуалната енергия и намирате баланс между тялото и духа.

 

Правите живота си по-забавен
Понякога сме толкова погълнати от това, което се случва, че забравяме да си починем и просто да се наслаждаваме на живота. Никой няма да пострада от още положителни емоции.

 

jenatadnes.com

Коментари ( 0 )