IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
20:02 | 17 ноември 2014
Обновен: 10:51 | 24 март 2024

Полицията: Племенникът на президента е нарушител!

Не са събрани данни за неправомерна употреба на физическа сила

По материала работи: Борис Проданов
Полицията: Племенникът на президента е нарушител!

Племенникът на президента Росен Плевнелиев е нарушил закона, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.
"Във връзка с публикации в местни и национални медии и постъпила в ОДМВР-Благоевград жалба от г-н Станислав Плевнелиев за упражнено спрямо него насилие, неоснователно задържане и отказ да осъществи контакт с посочено от него лице или адвокат, в ОДМВР-Благоевград е назначена комисия за извършване на проверка по случая.
В хода на проверката е установено, че във връзка с нарушение на ЗДвП, на г-н Станислав Плевнелиев правомерно е съставен акт за административно нарушение по ЗДвП. Поради неизпълнение на полицейско разпореждане и съзнателно пречене на полицейски орган да изпълнява задълженията си по служба, на г-н Станислав Плевнелиев е съставен акт по ЗМВР, за което е доведен в 01 РУП-Благоевград. Лицето не е привеждано в помещение за задържане, като административното оформяне на необходимите документи е осъществено в кабинет на 01 РУП-Благоевград, след което лицето незабавно е освободено.


При извършената проверка не са събрани данни за неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от страна на полицейските служители извършили задържането и оформили документите, както и от други полицейски служители на 01 РУП-Благоевград.
Жалбата е счетена за основателна в частта на ограниченото право на г-н Станислав Плевнелиев да уведоми член на семейството за задържането му.


Жалбата е неоснователна във всичките й останали части.
В хода на проверката за допуснати други нарушения на служебната дисциплина по чл. 200, ал.1, т.12 и чл.199, ал.1, т.5 от ЗМВР, на двама дежурни полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, предстои да бъдат наложени дисциплинарни наказания", гласи съобщението от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.


За 4 г. стаж зад волана Станислав Плевнелиев има наложени 6 акта. Един за шофиране след употреба на алкохол, за което свидетелството му за правоуправление е отнето за срок от 6 месеца. Останалите актове са за превишена скорост, за управление на МПС без годишен технически преглед, управление на МПС като неправоспособен и два за неправилно паркиране. Освен това на името на 22-годишния Станислав Плевнелиев са наложени 5 фиша за други по-дребни нарушения на ЗДП.


Инцидентът от октомври с племенника на президента не е първи. На 23 юли 2011 г. той бе приет в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като бе пушил канабис и консумирал халюцогенни гъби.

Коментари

Новини Варна