IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
13:48 | 19 ноември 2014
Обновен: 11:12 | 24 март 2024

БСП призова за ново публично обсъждане на искания от общината кредит

Борислав Гуцанов повдигна въпроса и за предстоящата паспортизация на жилищата

По материала работи: Златина Добрева
БСП призова за ново публично обсъждане на искания от общината кредит

Призовавам кмета и общината да се предизвика ново публично обсъждане на искания от местната администрация кредит от 43 млн. лв. Това заяви депутатът от Коалиция “За България" Борислав Гуцанов. По думите му проведеното в понеделник обсъждане е станало "на тъмно" и на него са присъствали едва петнайсетина души.
Обсъждането трябва да се направи по правилата. Преди него трябва да има широка разгласа. Варненци имат право да знаят за какво ще се харчат тези пари. Ако от общината не направят ново обсъждане, ще го организирам аз, отсече Гуцанов.
Той посочи, че 2 млн. лв. са предвидени за Юнашкия салон. Никой обаче не казва за какво ще се разходват тези пари, за ремонт или нещо друго. 5 млн. лв. пък са дадени за ремонта на Спортната зала, но ремонтът така и не започва вече 8 месеца, възмути се Гуцанов. Ако тези пари не достигат, то тогава кой е направил разчетите, преди парите да бъдат отпуснати, попита депутатът.
Борислав Гуцанов повдигна въпроса и за предстоящата паспортизация на жилищата. Още утре ще изпратя писмо до министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова с искането срокът за паспортизация да се удължи. И без това живеем тежко, че да ни вземат още едни пари, каза Гуцанов.
Пламен Янков

Коментари

Новини Варна