IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:55 | 20 ноември 2014
Обновен: 16:06 | 15 април 2024

ПФ чака до седмица решението на Борисов за Исмаилов

Въпросът е прекалено отговорен, поясни Валери Симеонов

По материала работи: Златина Добрева
ПФ чака до седмица решението на Борисов за Исмаилов

Патриотите ще чакат до седмица решението на премиера Бойко Борисов дали да отстрани от поста заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов от „Народна партия Свобода и Достойнство“, която е част от Реформаторския блок.
От Патриотичния фронт се обявиха срещу неговото назначение с мотива, че партията, която го е излъчила, е етническа и дори заплашиха да оттеглят подкрепата си към правителството, ако Исмалиов остане зам.-министър. Това доведе до спешна среща между лидерите на ПФ и премиера снощи.
„Не може да поставяме срокове. Въпросът е прекалено отговорен, за да поставяме срокове или ултиматуми. Нормално е да се чака до седмица и след това не е нормално да няма отговор. Ако няма, за нас това ще означава отговор „Не“ и ние ще вземем решение какво ще правим“, заяви днес Валери Симеонов, съпредседател на ПФ.
Той обясни, че срещата снощи е преминала доброжелателно и от двете страни.
„Изложихме нашите аргументи и основната постановка в програмата ни, че няма как да приемем назначението на хора от етническа партия или партии, обслужващи външни интереси, в държавната власт, в случая става въпрос за Орхан Исмаилов. Бороисов ни изслуша внимателно и пое отговорност да даде отговор“, добави Симеонов.
Другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов информира, че с Борисов са говорили и по други въпроси, в това число проблемите в енергетиката и за битовата престъпност.
Симеонов добави, че ПФ не отстъпва от искането си цената на тока да бъде замразена или дори намалена, но това може да стане само след одит, който пък изисква месец-два.
Относно разпределението на председателите на парламентарните комисии Каракачанов коментира, че и опозицията трябва да оглави някои от тях.
"Очакваме демократично разпределение“, настоя той и добави, че ПФ е заявил, че може да оглави комисията по енергетика, за контрол върху ДКЕВР, по туризъм, ако бъде създадена, за борба с корупцията, за контрол над еврофондовете, но това не означава, че има претенции към всички тях.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна