IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
10:53 | 21 ноември 2014
Обновен: 11:13 | 24 март 2024

Валери Симеонов: Никого не изнудваме, чакаме Борисов

Чудесни са отношенията в нашата коалиция, каза Съпредседателят на ПФ

По материала работи: Златина Добрева
Валери Симеонов: Никого не изнудваме, чакаме Борисов

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов обясни, че няма промяна в позицията на коалицията, която заплаши да оттегли подкрепата си за правителството, ако не бъде отстранен от поста зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов.
„Никого не изнудваме, доказахме, че сме последователни“, увери той и добави, че ще изчакат отговора на премиера Бойко Борисов.
„Чудесни са отношенията в нашата коалиция. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често БДЦ ги подкрепя и има мнозинство по много въпроси. Нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие. Има го в много парламенти, само в България сме свикнали да има мнозинство, което желязно да налага своята воля“, коментира той.
Симеонов настоя, че ПФ няма да отстъпи от искането си за отстраняване на ДПС от властта, за спешно приемане на избирателен закон, който да въведе задължително гласуване, активна регистрация, езиков тест за допускане на съответния избирател до урните.
„Също така ревизията в енергетиката, завършването на оградата с Турция, изнасянето на необработена дървесина, престъпността в провинцията. На всичко това ще държим“, подчерта той.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна