IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
09:57 | 26 ноември 2014
Обновен: 10:58 | 24 март 2024

ПФ не били против името Исмаилов, а против връзката му с ДПС

Валери Симеонов: Минаха 24 часа, може да има промяна в позицията на Борисов

По материала работи: Златина Добрева
Валери Симеонов

Патриотичният фронт не иска освобождаването на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов заради името му, а заради миналото му, свързано с ДПС, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНР.
"Никой не иска да бъде освободен Орхан Исмаилов заради това, че се казва така. Вие изопачавате и манипулирате. Ние не бяхме против Вежди Рашидов, няма да бъдем срещу никое турско име, издигнато от партия ГЕРБ. Ние сме против назначаването на човек, който е изминал кадровата крива на ДПС", посочи съпредседателят на патриотите.
По думите му в случая с Исмаилов става въпрос за "методиката за бързо пласиране на кадри в държавната администрация, която е разработена и прилагана от ДПС".
"Това младо момче на 23 г. тъкмо става лейтенантче, взимат го от Велико Търново, пращат го в София и го правят заместник не на какво да е, а на Комисията за контрол на информацията. Секретна комисия. След 4 години, където е бил заместник-председател, го взимат и го пращат в друга комисия. Е, и Айнщайн да беше, той нямаше да има тези дарби и тези способности“, смята Симеонов.
По думите му Исмаилов съвсем съзнателно е поставян на възлови постове, където е имал достъп до класифицирана и секретна информация. Предложението за назначението му дойде лично от Корман Исмаилов, без да бъдат уведомени нито Меглена Кунева, нито Радан Кънев, твърди Симеонов.
Председателят на НФСБ посочи още, че днес патриотите ще имат среща с военния министър и след това ще чакат отговор и от министър-председателя за бъдещето на Исмаилов.
"Мина известно време, минаха 24 часа и може да има промяна в неговата позиция. Ще положим усилия да убедим военния министър за голямата грешка, която се прави с назначаването на Орхан Исмаилов. Позиция ще вземем, когато имаме отговор и ще я вземем точно по реда на нашето коалиционно споразумение и на уставите на двете партии. Едва тогава ще го оповестим“, посочи Симеонов.
Той бе категоричен, че ПФ не иска да бута "крехко съставеното правителство“. "Но ние първо трябва да получим отговор от господин Борисов, какъвто нямаме“, заяви той, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна