IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
16:49 | 20 декември 2014
Обновен: 07:11 | 21 април 2024

Кристалина Георгиева e политик на годината

Одобрявам това, че във фрагментиран парламент се състави правителство, заяви вицепрезидентът на ЕК и европейски комисар

По материала работи: Златина Добрева
Кристалина Георгиева e политик на годината

Вицепрезидентът на ЕК и европейски комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева е политикът на годината за 2014-а. Такъв е резултатът от годишната класация на Дарик радио.
Медията определи случая с КТБ за събитие на годината.
Одобрявам това, че във фрагментиран парламент се състави правителство, което да обедини филофосии с обща политика, каза Кристалина Георгиева. Важно е да имаме политическа стабилност, така че да се възползваме от предимството от членството си в ЕС. В България за първи път се създаде коалиция с коалиционни преговори. Няма да е лесно. За първи път го правим в България и нека от тук нататък да обърнем нова страница в историята на България, коментира Георгиева.
На въпрос защо според нея е фалирала КТБ, Георгиева заяви: "Това, което се случи е, че имахме пълно доверие в банковия надзор. Оказа се, че по отношение на КТБ това не е било съвсем така. Не е моя работа да анализирам, но е факт, че една банка с важно системно значение за нашата икономика повлече крак", допълни Кристалина Георгиева.

Коментари

Новини Варна