IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
11:42 | 25 януари 2015
Обновен: 18:18 | 24 март 2024

С президента имаме различни мнения, но разнобой няма

Попова: Социална политика не се прави с пари на калпак

По материала работи: Лиляна Трънкова
С президента имаме различни мнения, но разнобой няма

Вицепрезидентът Маргарита Попова призна, че с държавния глава Росен Плевнелиев понякога са на различни мнения. Въпреки това тя увери, че няма разнобой на „Дондуков” 2 и допълни, че вероятно на много хора би им се искало да е така. Попова беше категорична, че с президента Росен Плевнелиев гледат в една посока.

Социална политика не се прави с раздаване на пари на калпак, каза още вицепрезидентът пред bTV. Така тя коментира помощите, които правителството отпусна за най-бедните. Според Попова това е положителна заявка, но социалната чувствителност на елитите в България, а и в света, е много притъпена.

Вицепрезидентът призова световните лидери трябва да се замислят много повече за социалните аспекти на икономическата политика и да покажат повече загриженост за обикновените хора. Тя разкритикува поведението на делегатите на Световния икономически форум в Давос, които пристигнали с луксозни автомобили, самолети и демонстрирали висок стандарт.

Вицепрезидентът определи като пропуски в управлението на страната в последните 20-тина години недостатъчното развитие на регионите и недостатъчните усилия за интегриране на малцинствата. Според Попова и научният потенциал на България не се използва, липсва цялостна визия и структурна реформа.

Маргарита Попова призна и че й става мъчно и националното й достойнство е накърнено, когато страната ни се представя като най-бедната в ЕС.

 

Коментари

Новини Варна