IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
08:46 | 26 януари 2015
Обновен: 09:57 | 21 април 2024

Кои са депутатите с най-много неизвинени отсъствия

Изненадващо, пръв е депутатът от Реформаторите Станислав Иванов, следван от Делян Пеевски

По материала работи: Лиляна Трънкова
Кои са депутатите с най-много неизвинени отсъствия

Въпреки че парламентът работи само от три месеца, вече има натрупани неоправдани отсъствия на депутати, съобщава bTV.

Народното събрание регистрира и отразява две категории отсъствия - от пленарни заседания и от комисии. Рекордьорите са записали участия и в двете дисциплини.

Изненадващо, пръв е депутатът от Реформаторите Станислав Иванов, следван от Делян Пеевски, Валери Жаблянов от БСП и ММА боецът Борислав Иглев от Български демократичен център.

„Причината, поради която отсъствах, беше достатъчно сериозна, да не се замисля за това да пращам писмо на госпожа Цачева", заяви Иванов, а на въпрос дали в бъдеще ще бъде редовен, отговори, че и сега е.

Валери Жаблянов от своя страна заяви, че още от училище е така. А Иглев с изненада коментира, че постоянно е на работа. „Не знам откъде е тръгнало. Имал съм здравословен проблем, просто не съм взимал бележка", коментира той.

Оказва се, че и етичната комисия не може да направи нищо, освен да лиши депутатите от надница.

„Финансова санкция има. Другото е вече морална санкция", коментира председателят на комисията по парламентарна етика Валентин Николов.

Безапелационният шампион по отсъствия в миналия парламент - Делян Пеевски, този път е на второ място с пет отсъствия.

Коментари

Новини Варна