IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
20:27 | 25 февруари 2015
Обновен: 09:08 | 17 април 2024

Борисов: Обществото очаква от нас стабилност и реформи

Премиерът благодари на депутатите от всички парламентарни групи, подкрепили ратификацията

По материала работи: Лиляна Трънкова
Борисов: Обществото очаква от нас стабилност и реформи

Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Това заявява във Facebook министър-председателят Бойко Борисов по повод днешните дебати в парламента.

Премиерът благодари на депутатите от всички парламентарни групи, подкрепили ратификацията и призовава всички народни представители, „когато става дума за национални приоритети, да надмогнат тесния партиен популизъм и да се държат отговорно”.

НС одобри възможността за заема до 8 млрд. евро

С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг, заявява Борисов. Той припомня, че е говорил цяла година за вдигането на дефицита от правителството на Орешарски. „След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката”, допълва Борисов.

Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат, заявява още министър-председателят, като добавя, че въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв.

Той отбелязва също, че приема критиките за неправилния начин, по който е протекла комуникацията по темата в началото. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна, посочва Борисов.

БТА

Коментари

Новини Варна