IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
09:19 | 28 февруари 2015
Обновен: 14:55 | 14 април 2024

АБВ иска оставката на финансовия министър

Решението е на националния съвет на партията

По материала работи: Борис Проданов
АБВ иска оставката на финансовия министър

Ръководството на АБВ иска оставката на Владислав Горанов. Това решение се взе на заседание на Националния съвет на партията. Финансовият министър свали заема с 2 млрд. лв. след наш натиск. Това обяви Румен Петков, зам.-председател на АБВ пред Нова телевизия.


„След преговори с АБВ ратификацията не е 16 млрд. лв., а ще бъде редуцирана с 2 млрд. лева. Това бе и логиката на Георги Първанов, който обаче настояваше това да се запише в споразумението. Преговорите бяха много динамични и тежки, но е факт, че АБВ накара Горанов да кажа, че ще се работи така, че над 2 млрд. лева да не се пипат. Оказа се, че той 20 дни обясняваше, че заемът трябва да е 16 млрд. лв., а за 20 минути го убедихме, че може да бъде намален с 2 млрд. лв. Това показва, че АБВ сме били прави от самото начало, когато нашите експерти показаха данни, според които ни трябват около 10 млрд. лв. Значи Горанов е наясно, че в сумата, която иска, са заложени буфери”, обясни Петков.

Коментари

Новини Варна