IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
14:36 | 2 март 2015
Обновен: 14:19 | 15 април 2024

Сидеров: Военният заем може да достигне до 35 млрд. лв.

Според договора с банките 5%-та лихва може да нарасне до 10%

По материала работи: Лиляна Трънкова
Сидеров: Военният заем може да достигне до 35 млрд. лв.

Военният заем, взет от ГЕРБ, всъщност не е 27 млрд. лв, а много по-голям. Според договора с банките 5%-та лихва може да нарасне до 10% и дългът да достигне 35 млрд. лв. Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по ТВ АЛФА. Той припомни как решенията за дълга са взети със светкавична бързина. В един и същи ден решението е взето от Министерския съвет и веднага е вкарано в парламента. Сидеров заяви, че "Атака" е вкарала редица законопроекти още в първия ден на 43-то Народно събрание, но още не са придвижени до пленарна зала. В предаването той припомни как беше обсъждан и приет заема в НС. След като правителството не може да събере необходимата подкрепа, по искане на Валери Симеонов бяха отложени дебатите по заема и това даде възможност на ГЕРБ да се спазари с ДПС, които гласуваха за заема. ПФ също беше „За“, с опцията „Въздържал се“.

„Ние видяхме мост между ДПС и ПФ, в който ПФ осигури времето за пазаруване не само на себе си, а и на АБВ и ДПС. Единствената група, която от самото начало е против заема е "Атака“, заяви Сидеров. „Най-важният и тревожен въпрос за нас е, че в управляващата коалиция досега скрито, а сега вече и открито, се включи ДПС“, добави още националистът.

Той коментира и убийството на Борис Немцов, като опит за Майдан в Русия. Сидеров заяви, че българските медии са показали американската гледна точка. Едва ли не руската страна е застреляла Немцов. Лидерът на "Атака" коментира, че Русия няма изгода да го убива, защото Немцов е с ниско влияние и не представлява никаква политическа заплаха. Рейтингът на неговата партия е нисък, в сравнение с рейтинга на Путин.

Сидеров припомни, че Немцов е човекът, който направи криминалната приватизация на руски предприятия. Сближава се с Березовски и заради тази близост е назначен за първи вицепремиер. Сключва неизгодни споразумения, които нанасят щети за милиони на руската държава. Занимава се с пране на пари. В резултат на неговата „дейност“ са нанесени щети на руската държава за 370 000 000 000 рубли. Немцов поддържа отношения с американския сенатор Маккейн, иска свалянето на Путин от президентския пост, пледира за доминация на САЩ в света, подкрепя терористи срещу собствената си страна.

„Откакто Русия е държава със своята независимост, със своята политика под ръководството на Путин, такива като Немцов започнаха да ги активизират. Само че той, въпреки огромните пари, наливани в него и поразиите, които нанесе на Русия, явно не можа да свърши работа. Какво ги правят такива като него от американските служби? Употребяват ги, след което ги похарчват, т.е. могат да се разделят с тях и физически, коментира още Сидеров.

Ако едно такова убийство носи дивиденти, защо да не се използва. Какво по-хубаво от това в навечерието на готвен голям митинг, т.нар. Майдан в Москва, предната вечер ти да застреляш опозиционер и да го направиш герой-мъченик. Всъщност, той е един голям предател на собствената си страна, кърлеж, който е смукал от тялото на Русия, заяви още Сидеров.

Той припомни, че още през 2012 г. Путин се е изказал за сакралните убийства, в които се създава жертва и се приписва на управляващите, като целта на това е провокация, която да предизвика недоволство и сваляне на властта.

Сидеров цитира и мнението на руския публицист Николай Стариков, според когото Немцов не е представлявал политическа опасност. Има 3-5% рейтинг срещу 95% неодобрение и всяка партия, която го включи в листата си, неизменно губи.

Сидеров представи и мнението на Пол Робъртс – бивш заместник-финансов министър на САЩ, според когото не Путин, а ЦРУ има изгода от убийството на Немцов. Робъртс твърди, че Немцов е разочаровал западните си покровители и най-вероятно е убит от ЦРУ.

Лидерът на националистите припомни свое изказване от навечерието на 2015 г., в което прогнозира, че ни очаква огромна проява в Европа. „Ще видим как САЩ организират военни провокации срещу Русия и въвличат света в трета световна война“, прогнозира още тогава националистът.

Той отбеляза, че прогнозите му са се сбъднали само в рамките на два месеца, защото Европа се тресе от протести, които не искат колониалната пирамида на Евросъюза да ги управлява.

Сидеров се обърна към всички с призива всички обществени движения и хора да се обединят в един съюз и да кажат, че България не иска да продължава по същия път. България не иска да затъва в дълговата спирала, не иска да става фронтова линия. Председателят на "Атака" беше категоричен, че такъв съюз е необходим и не го ли направим, България може да престане да съществува като държава и нация.

Коментари

Новини Варна