IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
20:30 | 4 март 2015
Обновен: 10:55 | 25 март 2024

Спрягат имената на трима за поста на Вучков

Днес вътрешният министър подаде оставка и тя бе приета веднага

По материала работи: Лиляна Трънкова
Спрягат имената на трима за поста на Вучков

Трима са кандидатите за поста на Веселин Вучков, съобщи БНТ, като се позова на неофициални източници от управляващите среди.

Това са бившият вътрешен министър в служебния кабинет на проф. Близнашки Йордан Бакалов, някогашният главен секретар на МВР по времето на първия кабинет на Борисов Калин Георгиев и депутатът от РБ и бивш шеф на Комисията по досиета Методи Андреев.

Днес министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подаде оставката си пет дни след като правната дирекция на Министерския съвет обяви за неоснователно искането му за смяна на главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и ДАТО.

В петък Вучков изпратил писмо, в което настоява за стартиране на процедура по назначаване на главен секретар, според новите процедурни условия, заложени в променения закон за МВР. Същия ден той получил отговор от правната дирекция, според който новите правила не засягали лицата, заварени на тези длъжности.

В знак на несъгласие с това Веселин Вучков депозира оставката си, а премиерът Бойко Борисов я прие светкавично, с мотив, че в стратегически ден като днешния го занимавали с „ченгеджийски номера”.

Министърът в оставка Веселин Вучков е категоричен, че заради действащите вече промени в закона за МВР е нужна нова процедура за избор на шефове на ДАНС и ДАТО, както и на главен секретар на министерството.

Коментари

Новини Варна