IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
18:05 | 6 март 2015
Обновен: 22:54 | 14 април 2024

Край! Първанов напусна АБВ наистина

На 26 април партията ще прави конференция

По материала работи: Деян Михайлов
Край! Първанов напусна АБВ наистина

Потвърдих своята оставка като лидер на партия на АБВ. Партията ми я прие. Ще има гласуване на Националния съвет, за да се предложи лидер за председател на АБВ, което ще се случи на 25 април. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов след заседанието на Националния съвет на партията, предаде „Фокус”.

„Ние залагаме мощно на пряката демокрация в ръководството на партията и коалицията АБВ”,заяви Първанов. На 26 април ще има конференция на ПП АБВ, на която ще бъдат обсъдени три точките – за развитието на АБВ , за оценка на резултатите от управлението и за дейностите по участието на АБВ в местните избори.

Очертава се крайно негативна тенденция от партиите от коалицията. По този начин се обезценява и обезсмисля се партньорството между АБВ и ГЕРБ. Аз съм с позитивно отношение към сегашния министър на вътрешните работи. Борисов влиза в ботушите си от първия мандат, каза Първанов. Проблемът не е съгласуван с парламентарните групи, подкрепящи правителството. Това не може да продължава като тенденция. Към темата за дълга - неправилно е становището за подкрепа към външния дълг. Някой от нас имат сериозни съмнения, че ще се реализира този поет ангажимент., коментира още Първанов.

Коментари

Новини Варна