IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:55 | 31 март 2015
Обновен: 19:31 | 16 април 2024

Премиерът и трима министри идват във Варна

Очаква се визитата да е в петък

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, както и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев се очаква да пристигнат в петък във Варна. Поводът е предстоящото откриване на нова апаратура в университетската болница, съобщиха от община Варна.
Линейният ускорител за СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков“, резултат от успешен проект на община Варна, както и новият онкологичен център в УМБАЛ "Свeта Марина", който предстои да бъде открит, са доказателство, че Варна се утвърждава като важна локация за лечение на онкологични заболявания - не само за Североизточна България, но и за цялата страна. Това заяви кметът на морската столица Иван Портних.
Активно върви и работата по проекта „Модернизиране   на отделението по лъчелечение на Онкоболницата, който се реализира по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.  Миналата седмица бе подписан договор и линейният ускорител трябва да бъде доставен до 6 месеца. Стойността на апаратурата е 3 906 108 лв., от които  2 600 000 лв. – безвъзмездна финансова помощ  и 1 306 108 лв. – собствен принос на бенефициента община Варна, каза още Портних.

Коментари

Новини Варна