IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:41 | 31 март 2015
Обновен: 12:24 | 15 април 2024

Премиерът потвърди, че се е срещал с Цветан Василев

Разговорът бил след настойчива молба от страна на банкера

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че миналия юни се е срещал с Цветан Василев. Срещата била след настойчива молба от страна на банкера, и се осъществила в дома му в Банкя.
След като даде показания по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, Борисов коментира още, че Цветан Василев му се е извинил, заради организираното присъствие пред дома му, което продължило близо година.
"Съсипаха ми детето, на най-скъпите хапчета беше", каза той по повод групите, водени от Николай Бареков, които се събираха пред дома му в Банкя и допълни: "И същите тези хора и тоя после идва да ми се извинява. Няма да ми повярвате, но аз се заклевам, че Цветан Василев, дойде да ми се извини за това което са ми причинили той, Бареков, ТВ7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила. Всяка сутрин стотици платени, които ги показвах, че са платени ми обграждаха къщата", поясни премиерът, цитиран от dnes.bg.
Той каза, че неколкократно е заявявал от парламентарната трибуна, че тези хора ще съсипят банката.
"Вижте сега манипулацията - той казва: "Аз съм се срещал с тримата лидери на управляващите партии, но на 6 юни съм се срещнал с Бойко Борисов", разясни Борисов.
На молбата да коментира интервюто на Цветан Василев за КТБ, премиерът започна с думите: "Аз понеже имам големи гърди, мене само за кърменето в мола никой не ме е питал".
След това бясни, че КТБ е съсипана от Пламен Орешарски и финансовият му министър Петър Чобанов.
"Тази банка е спасявана веднъж от Сергей Станишев и Орешарски през 2008 г., което е било правилно и евала, че са го направили, но сега Орешарски и Чобанов са двамата виновници за съсипването на банката", настоя министър-председателят.
На въпрос дали Иван Искров е третият виновен, Борисов отговори: "Той е виновен за много неща и се надявам най-накрая през май месец да имаме нов началник на централната банка".
В заключение Бойко Борисов покани Цветан Василев да се върне в държавата, за да бъде разпитан и настоя, че е готов да му осигури охрана и дори да го посрещне на границата, за да се приключи с този случай.

Коментари

Новини Варна