IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
15:48 | 1 април 2015
Обновен: 12:50 | 15 април 2024

Млади варненци с акция ''Маркирай дупката!''

С балони и флуоресцентни спрейове младежите очертаха очевидни пътни дефекти

По материала работи: Златина Добрева
Млади варненци с акция ''Маркирай дупката!''

Акция ''Маркирай дупката!'' проведоха млади варненци на 1 април. С балони и флуоресцентни спрейове младежите очертаха очевидните пътни дефекти и подканиха съгражданите си да направят същото на улицата, на която живеят. Целта е да се насочи вниманието към необходимостта от ремонт на цялата улична инфраструктура на Варна, а не само към булевардите в центъра на града.
Акцията стартира в 6 ч. сутринта от района между Пожарната и Грандмола по улицa „Борис Игнатов”. Там гражданите поставиха балони във всяка дупка от най-проблематичния участък. Тяхното мото „Варна е много повече от три булеварда” бе прието с усмивка и съпричастност от живеещите в района.
От предизборния офис на Чавдар Трифонов коментираха, че целта на инициативата е да се подчертае необходимостта от цялостна реконструкция на уличната инфраструктура, а не само на основните булеварди. „По второстепенните улици не живеят второстепенни варненци”, написа днес на фейсбук страницата си Чавдар Трифонов. - Гражданите от всички райони на Варна се сблъскват с проблема с разбитите улици всеки ден на път за работа и училище. Не може да се „лъска само фасадата”, докато всекидневната ни жизнена среда тъне в разруха, мръсотия и забрава”, смята Трифонов.
Чрез инициативата „Маркирай дупката” младите симпатизанти подканиха своите съграждани да отбележат и заснемат дупките в своя квартал, а снимките да споделят на фейсбук страницата на Чавдар за Варна или да ги изпратят на електронната поща: office@chavdartrifonov.com.

Коментари

Новини Варна