IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
12:30 | 20 април 2015
Обновен: 15:31 | 17 април 2024

Румен Петков: Заплашват ни болести по животните от Турция

Правосъдният министър Христо Иванов се провали в подготовката на съдебната реформа, твърди зам-шефът на АБВ

По материала работи: Деян Михайлов
Румен Петков: Заплашват ни болести по животните от Турция

Дезинфекционните пунктове по границата с Турция са премахнати, което застрашава българското животновъдство. Не знам защо министър Десислава Танева взе такова неправилно решение. Такава критика отправи зам.-председателят на АБВ Румен Петков.
В Турция има 2000 огнища на шап, както и още 13 заболявания, които могат да се пренесат на наша територия по механичен път. Резултатът от липсата на дезинфекция по границите може да е катастрофален, алармира още Румен Петков.
В тази връзка АБВ депутатът проф. Иван Станков ще отправи парламентарно питане до министър Танева, както и ще настоява режимът да се възстанови.
От май 2014 до декември 2014 година приходите от дезинфекционната дейност и проверки по границите са 7.5 милиона лева. Защо сега се отказваме от тези средства, попита Румен Петков.
Според него правосъдният министър Христо Иванов се е провалил в подготовката на съдебната реформа. Досега имаше 4 поправки на Конституцията и всички свързани със съдебната система. Всички те бяха неуспешни, каза Петков.
Назначаване на директор на ОДМВР от друг град не е добра идея, защото това може да демотивира служителите. Така Петков коментира новото назначение на Даниел Пашов за шеф на местната полиция.
Той е на мнение, че върху варненската дирекция на полицията е бил нанесен тежък удар през последната година.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна