IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
15:14 | 5 май 2015
Обновен: 12:54 | 17 април 2024

Обвинението срещу Бисеров върнато в прокуратурата

Причината е отстраняване на нарушения в обстоятелствената част

По материала работи: Златина Добрева
Обвинението срещу Бисеров върнато в прокуратурата

Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Христо Бисеров, информираха от СГС.

Причината е отстраняване на нарушения в обстоятелствената част на обвинението, пише dnes.bg. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд в срок от 7 дни.

Преди почти месец прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия заместник-председател на парламента и председател на Комисията по правни въпроси.

Бисеров е обвинен за укриване на данъци в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон, и за затаяване на истина в писмена декларация по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата.

Оказа се, че 7 милиона лева са преминали през банковите сметки на ексдепутата от ДПС Христо Бисеров и на неговия доведен син Ивайло Главинков.

За тези пари няма документи за произход, а те са минали по сметките за период от около 10 години, в които Бисеров е подавал декларации като депутат.

Коментари

Новини Варна