IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
20:56 | 5 май 2015
Обновен: 02:16 | 25 април 2024

Само Станишев иска да е шеф на ПЕС

Евролевите се събират на 10 и 11 май в София

По материала работи: Деян Михайлов
Само Станишев иска да е шеф на ПЕС

Сергей Станишев засега е единствен кандидат за лидер на ПЕС. Това стана ясно навръх рождения му ден, който той посрещна с работни срещи в Брюксел днес.

Крайният срок за номинации изтича утре. Конгресът, на който европейските социалисти ще гласуват за лидер, е на 12 и 13 юни в унгарската столица Будапеща.

Ако бъде преизбран, Станишев ще изкара втори пълен мандат начело на ПЕС. Той оглави европейските социалисти при предсрочното оттегляне на дългогодишния им водач Пол Нируп Расмусен през ноември 2011 г., а година по-късно на редовен конгрес бе преизбран за президент.

Голяма конференция на ПЕС ще се проведе на 10 и 11 май в хотел “Шератон” в София. Домакин ще е БСП и форумът ще бъде открит съвместно от Станишев и соцлидера Михаил Миков, за да се разсеят спекулациите за напрежение между тях и за втори властови център в партията.

Конференцията е на тема “Балканите - визия за общо бъдеще” и е опит на европейските социалисти да поощрят страните от Западните Балкани за членството им в ЕС. Румъния и Албания ще бъдат представени на форума от министри, а Сърбия и Македония - от висши партийци.

Коментари

Новини Варна