IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
14:03 | 22 май 2015
Обновен: 02:12 | 16 април 2024

2,56 за бившия шеф на варненската полиция

Оценката даде вътрешният министър Румяна Бъчварова

По материала работи: Златина Добрева
Николай Калчев

Оценка 2,56 по шестобалната система постави вътрешният министър Румяна Бъчварова на бившия началник на областната дирекция на МВР във Варна Николай Калчев, който заедно със заместника си и шефа на "Охранителна полиция" подаде рапорт за напускане и пенсиониране през април.

Местата им бяха заети от екип от СДВР, заради което депутатът от БСП Красимир Янков предупреди, че има известни рискове, което не е добре предвид на предстоящия активен летен сезон.

Според Бъчварова обаче те работят във Варна вече месец, така че едва ли ще има проблеми с овладяването на престъпността през туристическия сезон.

Резултатите на областната дирекция, в периода, в който е ръководена от Калчев, са я нареждали на последното място от общо 28 дирекции в страната.

По всички линии има най-лошите оценки, обясни вътрешният министър.

Тя добави, че задачите пред новото ръководство в краткосрочен план са обезпечаване на предстоящия сезон, а в по дългосрочен -  справяне с криминалната обстановка там.

„Явно е, че са закъснели тези смени, след като в МВР е имало информация за оценка на досегашното ръководство, защото предстои активен сезон и концентрация на криминогенни фактори, които се дислоцират и от вътрешността на страната“, коментира Янков.

Въпреки това той смята, че може би е по-редно новият екип да заработи след края на сезона, защото сега има риск дали ще се справи заради непознаването на региона и криминалния контингент.

Има опасност да не се сработи с екипа в дирекцията, смята Янков.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна