IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
16:26 | 22 юни 2015
Обновен: 04:44 | 26 март 2024

Издигнаха кап. Папазов за кмет, той все още мисли

Гражданска инициатива "Живот за Варна" издигна кандидатурата на бившия министър на транспорта в кабинета "Орешарски"

По материала работи: Деян Михайлов
Проектът за новото пристанище готов до края на годината

Гражданска инициатива "Живот за Варна" издигна кандидатурата на бившия министър на транспорта в кабинета "Орешарски" и дългогодишен шеф на пристанище Варна кап. Данаил Папазов за кмет на града. Най-интересното в случая е, че самият кандидат все още не е решил дали да се впусне в кампанията по местния вот тази есен.

“Не съм член на нито една политическа сила. Ако взема решение да се включа в надпреварата за кметския пост във Варна, това със сигурност няма да бъде от името на която и да е политическа сила”, сподели преди време пред в. “Черно море” Папазов, който заема различни ръководни постове в държавни служби и предприятия по времето на четири различни по цвят правителства.

“Варна трябва да се управлява от безпартиен човек с доказан професионализъм”, обясни пред медиите членът на инициативния комитет и бивш шеф на Военноморска база в морския град кап. Тодор Йотов. “Разговаряхме с кап. Папазов, но той все още не е дал отговор дали приема предложението да бъде издигнат за кмет на предстоящите избори”, поясни Йотов. Той сподели още, че в момента бившият министър на транспорта е в Брюксел, където участва във форум в ролята си на граждански експерт от квотата на България в НАТО. “Очакваме до края на седмицата да имаме окончателен отговор от кап. Папазов. Ако Данаил Папазов откаже да приеме предложението, план Б няма”, добави още той.

Ако все пак ексминистърът реши да не се състезава в предизборната надпревара, от Гражданска инициатива "Живот за Варна" ще "подарят" идеите и платформата си на всеки един кандидат, който застане зад тяхното изпълнение.

Зад кандидатурата на Папазов застанаха много от първите мъже на Варна. Сред тях се открояват имената на спортния деятел и бивш директор на Двореца на културата и спорта Симеон Варчев, на капитана и ред състезатели от баскетболния клуб  “Черно море Порт Варна”, на който президент е Данаил Папазов. Тук влизат още ексшефът на пристанище Варна и настоящ преподавател в Икономическия университет доц. Божидар Чапаров, както и редица бизнесмени, спортисти, юристи, медици и общественици от морския град.~

 

Коментари

Новини Варна