IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:03 | 1 юли 2015
Обновен: 13:42 | 16 април 2024

Борисов търси подкрепа за здравната и социална реформа

Премиерът отиде в парламента за разговори

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов

Както се закани преди време, премиерът Бойко Борисов дойде в парламента, за да търси подкрепа от всички парламентарни групи за реформите в здравната и социалната система.

Той участва в редовния в сряда председателски съвет и доведе здравния министър Петър Москов и социалния министър Ивайло Калфин.

Срещата беше по искане на премиера с цел да аргументираме нуждата важни законодателни инициативи на правителството в сферата на социалната и здравната дейност да залегнат в дневния ред на парламента и да търсим подкрепа в тази връзка, обясни Москов, след като Борисов запази мълчание.

През тази седмица в програмата на парламента е включено обсъждането на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и на промените в Закона за лечебните заведения, в които се предвижда възможност за приватизация на болниците.

Според Москов е важно тези промени да се подкрепят, защото дават дългосрочната рамка в двете сфери.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов обясни, че по време на срещата министрите са изложили вижданията си за реформите.

"Апелът беше към всички парламентарни групи да подкрепят тези два законопроекта. Имаше бележки от някои от колегите. Например БСП поставиха въпроса за това да се оттегли цялата глава за приватизация на болнични заведения", каза той.

По думите му Москов е казал, че това е възможно./dnes.bg

Коментари

Новини Варна