IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
12:29 | 7 юли 2015
Обновен: 04:56 | 20 април 2024

СДС и БЗНС подкрепиха Портних за нов мандат

“Реформаторският блок” с амбиции за обща регистрация и различни кандидати в почти цяла България за местния вот

По материала работи: Борис Проданов
СДС и БЗНС подкрепиха Портних за нов мандат

СДС прие меморандум с БЗНС, за подкрепа на кмета на Варна Иван Портних, като кандидат за втори мандат. Двете партии от “Реформатоския блок” ще имат общи Предизборен щаб и листа за общински съветници в кампанията за местния вот в морската столица. В меморандума-споразумение е заложено още и създаването на обща група в Общинския съвет и общи политики. Това стана ясно на Общо събрание на сините в същия ден в който техен коалиционен партньор от “Реформаторския блок” подкрепи публично друг от кандидатите за кмет на Варна. Въпреки амбициите на партиите от блока за обща регистрация в кампанията по местния вот на есен, морската столица се оказа поредния град в страната, в който СДС и ДСБ застанаха зад различни кандидати.

   
В понеделник синята партия проведе общо събрание на Градската си организация във Варна.

 

Гост на събранието бе министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски. “Варна е лакмуса за политическата ситуация в цяла България”, каза в приветствието към съпартийците си Лукарски


На заседанието бяха приети принципите на предизборната програма и беше избран предизборен щаб с председател д-р Янко Станев.


“Скандали в “Реформаторски блок” няма! Освен това няма да си говорим с г-н Радан Кънев през медиите”, заяви пред “Черно море” председателят на СДС Божидар Лукарски в отговор на въпрос дали “Реформаторския блок” ще участва с една регистрация на изборите за местна власт на есен. От изказването на синия лидер стана ясно още, че партиите във формацията имат разминавания в подкрепата си за кметове не само във Варна, но и в почити всички големи населени места у нас. За сега е ясно само, че блокът ще излезе с единни кандидатури само в Добрич и Монтана.


“Подобна подкрепа е оценка за работата ми досега”, лаконичен бе кметът на Варна Иван Портних пред “Черно море”. Той подчерта, че предизборната надпревара не е била предмет на разговори по време на посещението на лидера на СДС и министър на икономиката в морския град. “С г-н Лукарски говорихме основно за проблемите и решенията в сферата на бизнеса и икономиката на територията на Варна”, поясни Портних, като добави, че допълнително ще излезе с оценка на предложената му подкрепа по време на предизборната кампания.

 

Коментари

Новини Варна