IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
16:56 | 28 юли 2015
Обновен: 15:10 | 17 април 2024

Нелегалната миграция поражда опасност от радикални идеи у нас

Това каза днес пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров

По материала работи: Борис Проданов
Нелегалната миграция поражда опасност от радикални идеи у нас

Наред с трафика на хора, нелегалната миграция поражда опасност и от проникване на по-радикални идеи на територията на страната. Това каза днес пред журналисти преди заседание на ВСС, главният прокурор Сотир Цацаров, помолен да коментира доклад на държавния департамент на САЩ, според който България е един от източниците на трафик на хора в ЕС.


Цацаров каза, че не е запознат с този доклад, но определи трафика на хора като сериозен проблем, който не се поражда от слабостта в момента на правоохранителните органи, включително прокуратурата и МВР, колкото от ситуацията на южната ни граница. На въпрос за критиките в доклада, че страната ни не полага достатъчно грижи за защита на жертвите на трафик на хора, Цацаров каза, че един доклад не може да бъде възприет като еднозначно отсъждане на това, което се случва. Според него да се пишат доклади е лесно, но въпросът е в каква степен страните от ЕС и не само помагат на страните, поставени в челните редици на граничната ивица.

 

Едно е да пишем доклад, съвсем друго е да имаме техническата съоръженост и всичко друго, насочено срещу нелегалната имиграция, коментира главният прокурор. По думите му България е страна, която прави всичко възможно да се справи с нелегалната миграция, но има доста скромни финансови възможности.

 

DarikNews

Коментари

Новини Варна