IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
10:27 | 30 юли 2015
Обновен: 23:14 | 18 април 2024

Премиерът се скара на Реформаторите

Работата им в парламента е да си седят на столовете, каза Борисов

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът се скара на Реформаторите

Премиерът Бойко Борисов посъветва язвително ръководството и депутатите на Реформаторския блок да идват на работа, да си стоят на столовете и да удрят по едно рамо на законопроектите, внесени от управляващите.

"Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете", отсече той пред журналисти.

На въпрос какво ще се случи, ако Конституционният съд реши, че за промените в основния закон е необходимо Велико Народно събрание или откаже произнасяне поради недопустимост, премиерът отговори: "Как мога аз да коментирам Конституционния съд? Какво да се случи? Въпросът не е към мен. Ако кажа каквото и да е след един час ще кажете, че Борисов се меси в работата на Конституционния съд", допълни той, цитиран от "Фокус".

Във връзка с това дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдума, премиерът заяви: "Крайно разочарован съм, защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ. Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторският блок едва събра 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин - 10 души", обясни Борисов.

Премиерът посъветва реформаторите когато си планират пътуванията да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата.

"Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", допълни премиерът, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна