IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
10:48 | 1 август 2015
Обновен: 15:41 | 17 април 2024

Когато ГЕРБ и РБ се раздалечат, вмъква се … ДПС

Москов призна, че в мнозинството тонът на разговорите е лош и има проблем

По материала работи: Златина Добрева
Когато ГЕРБ и РБ се раздалечат, вмъква се … ДПС

Когато ГЕРБ и Реформаторският блок не се разбират, помежду им се вмъква ДПС и то взима решението. Това се разбра от думите на зам.-шефа на ДСБ и здравен министър Петър Москов.

 

”Когато Реформаторският блок и ГЕРБ нямат обща позиция, ДПС определя кой е победителят”, обяви той пред Нова.

 

В края на приключилия вчера политически сезон лидерите на ГЕРБ и Реформаторите си размениха задочни критики. Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов дори намекна, че е възможно РБ да останат с по-малко министри.
ДПС пък се превърна в ключов фактор при вземането на важни решения в парламента – избора на подуправители на БНБ, оттеглянето на първия проект за промени в Конституцията и отпадането на част от въпросите от президентския референдум.

 

”В парламента надделя партийното, надделя предизборната кампания, която вече започна”, каза още Москов.

 

Той не скри, че проблем между партньорите има, а тонът на разговорите помежду им е лош.

 

Москов призна и че, избирателите както на РБ, така и на ГЕРБ са притеснени. Това от своя страна изисквало препотвърждаване на параметрите, при които е сключено коалиционното споразумение, препотвърждаване на основните политически линии, които това правителство ще следва.

 

”Последните 24 часа дадоха добри сигнали в това отношение”, коментира още здравният министър. 

 

Москов беше категоричен, че има една-единствена цел пред мнозинството - да се гарантира стабилност, предвидимост и хоризонт по какъв начин се променя държавата. „Ако можем да направим това, има правителство, има мнозинство. Ако не можем, съответно кой на метла, кой на шейна, може да прави каквото намери за добре”, заяви Петър Москов.

Коментари

Новини Варна