IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:08 | 28 август 2015
Обновен: 11:19 | 17 април 2024

Кирил Йорданов влиза в кметската надпревара

Кандидатурата му ще бъде издигната от коалиция от партии в процес на регистрация

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кирил Йорданов влиза в кметската надпревара

Кирил Йорданов ще се кандидатира за кмет на Варна. Новината обяви преди минути на пресконференция бившият градоначалник. Като кмет той изкара три мандата и половина и подаде оставка след масовите протести през 2013 година.
„Кандидатурата ми ще бъде издигната от коалиция от партии, които са в процес на регистрация. След 15 септември ще стане ясна и листата на коалицията за общински съветници“, каза Йорданов. Той добави, че във всеки от мандатите си е встъпвал с оперативна програма за 10 – 12 години напред. „Имах такава програма и когато прекратих мандата си при протестите, тръгнали срещу високите цени на тока. Оттеглих се, защото смятам, че това го изискваха правилата на честта и моята отговорност пред Варна. Случилото се през 2013-а беше преврат за овладяване управлението на Варна“, каза бившият кмет.
Той допълни, че с открито лице иска да застане пред варненци и да се допита до тях. „За всички проекти и програми които оставих, се появи старание да бъдат в дневния ред на Варна – и проекта за градския транспорт, и пешеходния ринг, и пречиствателните станции, и детските градини“, отбеляза Йорданов.
Той каза още, че районни организации на АБВ са издигнали кандидатурата му, но той само е благодарил за доверието и йм е пожелал успех на изборите.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна