IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
08:15 | 29 август 2015
Обновен: 04:13 | 27 март 2024

АБВ се дистанцира от Кирил Йорданов

В писмо до медиите градската структура на АБВ във Варна се дистанцира от кандидатурата на Кирил Йорданов за кмет на града.

По материала работи: Златина Добрева
АБВ се дистанцира от Кирил Йорданов

Публикуваме пълният текст на писмото без редакторска намеса:


Кирил Йорданов не е кандидат за кмет на ПП АБВ

 

Във връзка с появилите се публикации, свързващи кандидатурата на господин Кирил Йорданов за кмет на община Варна с ПП АБВ, Градският съвет на ПП АБВ във Варна заявява, че Кирил Йорданов не е кандидат за кмет, издигнат и подкрепян от ПП АБВ.

ПП АБВ в град Варна все още не е обявила в публичното пространство своя кандидат кмет, тъй като процедурата по избора на кандидат за общински кмет в партията не е приключила.

Водени от честност и откритост към обществото, уточняваме че г-н Йорданов е номиниран за кандидат кмет от един клуб на ПП АБВ в район Младост и от два клуба на ПП АБВ в район Одесос, което означава че зад кандидатурата му са застанали 21 члена от 750-членната организация на ПП АБВ в град Варна. В район Приморски, посочван в публикациите като подкрепящ кметската кандидатура на г-н Йорданов, не е налице нито една номинация за бившия варненски кмет.

Районните организации на ПП АБВ в Младост, Одесос и Приморски не са обсъждали кандидатурата на Кирил Йорданов и не са изразявали подкрепа за нея.

Призоваваме кандидатите за кметове и общински съветници за точност и коректност в политическото си говорене и за невъвеждане на избирателя в заблуждение!

 

Коментари

Новини Варна