IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
14:36 | 2 септември 2015
Обновен: 04:12 | 27 март 2024

Има ли картел при горивата? КЗК да каже

Много от законите са неефективни, призна Бойко Борисов

По материала работи: Деян Михайлов
Има ли картел при горивата? КЗК да каже

Само КЗК може да каже дали има картел, който държи цените на горивата високи, призна премиерът Бойко Борисов по време на първия за новия политически сезон блиц контрол.

КЗК е независим орган, но пък от парламента зависи да избере такова ръководство на КЗК, ние не можем да кажем дали има картел или не, комисията трябва да го каже, подчерта той.
Борисов призова депутатите да подкрепят пакета от законови промени, които финансовото министерство ще внесе в началото на септември, за да има по-добър контрол над данъчните складове и акцизните стоки.

Според него, ако поправките станат факт, ще се спестят милиони лева в следващите месеци, които ще отидат в бюджета.

"От няколко месеца сме започнали действия и те са концентрирани основно в звеното за борба с контрабандата и се видя, че почти във всички сфери има несъвършенства, така са направени законите, че на практика има много неефективни дейности", коментира премиерът.

Бойко Борисов съобщи, че с актуализацията на бюджета ще бъдат заделени средства за ремонта в Полша на 26 – 27 изтребители.

"Надявам се, че договорът с Полша за ремонта на МиГ-29 ще се финализира и изтребителите ще бъдат модернизирани", отбеляза той.

Коментари

Новини Варна