IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
13:24 | 4 септември 2015
Обновен: 18:41 | 17 април 2024

И ВМРО се регистрираха за местния вот

Патриотите готови да участват в широка анти-ДПС коалиция

По материала работи: Деян Михайлов
И ВМРО се регистрираха за местния вот

6151 подписа внесе политическа партия "ВМРО – Българско национално движение" в Централната избирателна комисия заедно с необходимите документи за регистрация на партията в предстоящите избори за местна власт.

Документите бяха внесени от заместник-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки и народните представители от Патриотичния фронт Искрен Веселинов и Красимир Богданов. Патриотите бяха съпроводени от младежи в народни носии.

Джамбазки обяви намеренията на ВМРО да участва самостоятелно или във формат патриотична коалиция в повечето български общини на местния вот.

Към момента е ясно, че в София партията излиза със самостоятелна листа с кандидати за общински съветници.

Искрен Веселинов ще атакува кметския стол на община Русе, като неговата кандидатура е подкрепена и от коалиционния партньор на ВМРО на национално ниво НФСБ под формулата "Патриотичен фронт". Сходна е ситуацията и в Пловдив, където двете формации застават зад Славчо Атанасов.

Красимир Богданов пък е кандидат за кмет на Враца. Преди да стане депутат от врачански избирателен район той е бил един мандат заместник-кмет на общината, а ВМРО има традиционно добро представяне в общинския съвет на Враца.

Заявката на ВМРО – Българско национално движение е да подобри резултатите си в сравнение с предните избори за кметове и съветници. В общини, които са под управлението на ДПС, патриотите изразиха готовност да участват в широка анти-ДПС коалиция.

Коментари

Новини Варна