IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:01 | 28 ноември 2015
Обновен: 03:55 | 28 март 2024

Президентът - ястреб, министрите и те вид пернати

Няма балансирана външна политика, скастри ги Миков

По материала работи: Златина Добрева
Президентът - ястреб, министрите и те вид пернати

"Управляващите не спират да показват липса на балансирана външна политика", констатира в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на социалистите Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията.

"Президентът се изживява като ястреб, правителството - също като някакъв вид пернати. При всички случаи няма воля за отстояване на националния интерес", е коментирал той.

Председателят на БСП е отбелязал продължаващите опити България да се вкара в риторика на квази-война с Русия и отсъствието на българска позиция по случващото се в Близкия Изток и Северна Африка.

Михаил Миков е коментирал и проекта на държавен бюджет за 2016 година.

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната, е предупредил той.

"Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата. Той е израз на разбирания за управление, които застрашават и вътрешната сигурност, и етническия мир", смята лидерът на социалистите.

Миков е отбелязал още, че дебатът по бюджета е съживил парламентарната група, лявата опозиция била активна и по темата за ремонта на българските изтребители. По думите му групата изглежда все по-жива и опозиционна, но тежестта за това не се разпределя равномерно между отделните народни представители.

Миков е посочил още, че дискусиите по вътрешнопартийни въпроси следва да се водят в партията, изнасянето им в медиите не допринася за добрия облик на БСП. Новото ляво е идея, а не механичен сбор на формации, които имат биографична близост с БСП, е коментирал той.

Предстоящият конгрес на БСП е изключително важен за партията, за нейното бъдеще, но и за демократичното развитие на страната и за шанса в България да има социална държава, смята лидерът на социалистите.

Националният съвет на БСП обсъжда насрочването на отчетно-изборна кампания в партията и свикване на 49-ия Конгрес в периода от 11 до 30 април 2016-а. Предлага се дневният ред, датата и мястото на Конгреса да бъдат конкретизирани през януари./ dnes.bg

Коментари

Новини Варна