IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
18:00 | 29 ноември 2015
Обновен: 16:30 | 18 април 2024

Ирина Бокова и Бан Ки Мун разговаряха преди срещата на върха за климата

Двамата обсъдиха също и необходимостта от започването на изграждането на "зелени общества"

По материала работи: Борис Проданов
Ирина Бокова и Бан Ки Мун разговаряха преди срещата на върха за климата

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун в навечерието на Срещата на високо равнище за климатичните промени, която се открива утре в Париж.


По данни на Международния панел за климатичните промени (IPCC) към ООН, ако светът продължава да отделя вредни емисии с тези темпове, има не повече от 20 години преди климатичните промени да станат необратими.


Бокова и Бан Ки Мун направиха преглед на последните развития в света по отношение на климата и, часове преди откриването на историческата конференция, подчертаха вече постигналия напредък в националните ангажименти за намаляване на въглеродните емисии.


Двамата обсъдиха също и необходимостта от започването на изграждането на "зелени общества", съсредоточавайки в образованието за устойчиво развитие, способно да промени поведението на поколения в дългосрочен план.


"Отвъд необходимите икономически и политически ангажименти, отговорът на проблемите по измененията на климата изисква коренна образователна, културна и научна промяна, както и морален ангажимент", каза Ирина Бокова.

 

КРОСС

Коментари

Новини Варна